It's going to get worse and worse and worse my friend Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

donderdag 16 mei 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 20
  • -26 10
  • kansentarief 4
Genre Dans

De Belgische choreografe Lisbeth Gruwez was de voorbije seizoenen al regelmatig te gast in Leietheater. Dit seizoen presenteren we een golden oldie en tevens haar eerste solo uit 2012 It’s going to get worse and worse and worse, my friend. Daarin danst Lisbeth de roes van het extatische spreken. Ze maakt daarbij gebruik van fragmenten uit een speech van de ultraconservatieve Amerikaanse televisiepredikant, Jimmy Swaggart.

De speech kan een machtig wapen zijn. Door de eeuwen heen heeft hij talloze massa's begeesterd en tot actie opgezweept, ten goede en ten kwade. Hij heeft revoluties mee ontketend en oorlogen van brandstof voorzien. Allemaal door de kracht van woorden. Maar een speech begeestert niet alleen de toehoorders, hij brengt ook de spreker zelf vaak in een staat van vervoering. Die verliest zich dan in een stroom van woorden, in een obsessieve, extatische manier van spreken. De kracht van de speech hangt niet zelden af van de roes van de spreker.

Aanvankelijk toont het spreken zich vriendelijk en kalmerend, maar in zijn drang om te overtuigen zien we steeds meer wanhoop. Nog later geeft het zijn diepste aard prijs: die van het geweld. En net geeft de danseres en choreografe weer in haar sprekende en adembenemende solo.

Lisbeth Gruwez maakt met It’s going to get worse and worse and worse, my friend een adembenemende, virtuoze danscreatie over de kracht van de retoriek. Wanneer hebt u voor het laatst een dansvoorstelling gezien die u van seconde 1 tot seconde 3000 op het puntje van uw stoel deed zitten in opperste staat van concentratie om toch maar van elke beweging maximaal te kunnen genieten? Indien dat al een poosje geleden is, dan hebben we een tip voor u: reserveer, neen, eis een kaartje voor It’s going to get worse and worse and worse, my friend. Starring: Lisbeth Gruwez. **** - in Knack Focus

Deze voorstelling (uit de groene kolom) kan je combineren in een pakket! 

Kies 4 voorstelling uit onze selectie en geniet van 20% korting. Mix en match naar eigen voorkeur.
Stel hier je eigen pakket samen.(vanaf 14 juni 10u kan je een pakket aankopen)