Vier de lente met Willow & Warre (6-9 j.)

dinsdag 04 april 14u
Leietheater - Foyer
  • 6 - 9 j 7
  • 6 - 9 j + boek 25
  • ouders en begeleiders gratis
Genre Film

Yasmine Versteele, filmmaker en auteur uit Deinze, maakte de korte kinderfilm 'Warre en de drie Wilgen'. Naar aanleiding van deze film schreef ze bovendien een kinderboek 'Willow & Warre laten alles lekker wild’ dat in februari verscheen. Kinderen tussen 6 en 9 jaar kunnen na de film- en boekpresentatie knutselen in het natuuratelier, een insectenhotel bouwen en een natuurwandeling maken.  

Knutsel- en workshopplezier

Na de filmvertoning en de boekpresentatie is er eveneens een mogelijkheid om het boek te laten signeren door de auteur en illustrator Bente Pompen. Doorlopend is er een natuuratelier, met verschillende knutselmogelijkheden, een workshop zaadbollen maken, een kriebelbeestjeszoektocht, … Of laat je kind omtoveren in Willow met grime. De kinderen zullen samen bouwen aan een insectenhotel dat nadien een plaatsje krijgt in de tuin van Leietheater. In de lente trekken we graag naar buiten en daarom sluiten we de speelse namiddag af met een leerrijke begeleide natuurwandeling in de Brielmeersen. 

Over de kortfilm Willow & Warre 

Warre ontdekt een natuurwezentje, Willow, in zijn tuin! Samen gaan ze op onderzoek naar wat er allemaal leeft in de tuin. Ze ontdekken jammer genoeg dat het ook niet zo goed gaat met de natuur en de mens hier wel eens de oorzaak van kan zijn. Wat kunnen zij en wij doen om de natuur een handje te helpen? 

Programma

14u 
Filmvertoning Warre en de drie Wilgen 
Voorlezen met geanimeerde projectie Willow & Warre laten alles lekker wild 
 
14u30-17u30 doorlopend natuuratelier 
- kriebelbeestjes zoektocht  
- knutselen 
- grime: word zelf Willow 
- stand-in: neem een foto als Willow 
 
15u 
Workshop: bouw mee een insectenhotel en maak zaadbollen voor de lente  
Ondertussen ontdek je een heleboel bijenweetjes 
 
16u  
pauze met vieruurtje  
 
16u30 
Start van een leerrijke natuurwandeling doorheen de Brielmeersen