Titina (6+) ontbijtfilm op zondag

zondag 08 oktober 11u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 9
  • -26 7
  • kansentarief 3
  • ontbijt 13
  • ontbijt -12 jaar 8
Genre Film

Leietheater lanceert een gloednieuwe filmformule op zondag familiedag. Naast maandelijkse familievoorstellingen kan je nu ook één zondag per maand smullen van een heerlijk ontbijt en je nadien in onze filmzaal nestelen voor een leuke familiefilm. Schuif vanaf 9u30 aan de ontbijttafel aan in de theaterbar. Zij voorzien een basisontbijt dat je naar eigen wens kan uitbreiden. Om 11u start de familiefilm. Film zonder ontbijt kan uiteraard ook!

We starten met de knappe animatiefilm Titina, die gebaseerd is op een waargebeurd avontuur. In 1926 vertrekt een expeditie per luchtschip naar de Noordpool. Een van de drijvende krachten achter de expeditie is Umberto Nobile, een Italiaanse luchtvaartingenieur die fantastische zeppelins maakt. Hij krijgt van de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen de opdracht om een luchtschip te ontwerpen dat hem naar de Noordpool kan brengen. Aan boord zit ook het schattige hondje Titina, de foxterriër van Nobile.

Titina heeft een Belgisch kantje. De regisseur is de Noorse Kajsa Næss, maar het Brusselse productiehuis Vivi Film heeft er zijn schouders onder gezet. Binnen dat productiehuis werkten bovendien twee Deinzenaars, nl. Stefan Vermeulen en Bartel Bruneel, die na de film een extra woordje uitleg komen geven over de film en het maakproces ervan!

Hondje doet harten smelten in Noors-Belgische animatiefilm. – op Vertigoweb.be

Laat u bedwelmen door de Noorse animatiefilm Titina waarin prachtige archiefbeelden worden afgewisseld met surreële tableautjes. - ★★★ in Humo

Er zijn ook nog ontbijtfilms op 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 3 maart. De filmtitels voor deze data worden later online aangekondigd.