Skunk Koen Mortier

dinsdag 23 april 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 9
  • -26 7
  • kansentarief UiTPAS Leie Schelde 1,8
Genre Film

Met nagesprek door regisseur Koen Mortier.  

De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die haar eigen regels en misbruiken kent. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, het verleden blijft hem achtervolgen.

Skunk is de vierde film van Ex-Drummer-regisseur Koen Mortier en is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Taghon.

*Deze film bevat harde scènes.* 

Mortiers versie van ‘Skunk’ is iets minder donker dan de roman, maar daarom niet minder onthutsend. Het is een snoeihard sociaal drama dat geen blad voor de lens neemt, maar ook ruimte laat voor verrassende poëtische toetsen. Met de jonge hoofdacteur Thibaud Dooms openbaart de film een enorm talent aan de wereld. De manier waarop hij zowel de agressie, de wanhoop als de onderliggende trauma’s weergeeft, is ronduit verbluffend. - in De Tijd

U zult een sterke maag nodig hebben, maar ‘Skunk’ voert u op fenomenale wijze mee naar de groezelige rand van de maatschappij. - in Humo

Confronterend drama. - in De Morgen

Een film die blijft hangen, memorabele momenten bevat en met verve gedragen wordt door de jonge rasacteur Thibaud Dooms.
- in Knack Focus
 

Met zijn realisme, fotografie en acteerwerk heeft de film je volle aandacht. - in De Standaard
 
Imposant, sociaal drama. - in De Tijd
 

Thibaud Dooms imponeert in Skunk. - in Bruzz
 

Hyperrealistische wraakdroom. - in Vertigo
 

Straffe film. - in Humo

Skunk zal je achtervolgen. De fotografie, muziek, de emotie. Kippenvel. - op Willy