Schopenhauer Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver

vrijdag 21 maart 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 22
  • -26 11
  • kansentarief UiTPAS 4,4
Genre Theater

“Het leven is een hachelijke zaak. Ik heb besloten er de rest van mijn leven over na te denken.”
 
De succesvolle filosofiereeks gaat verder. Na het alom geprezen en meermaals bekroonde SARTRE & DE BEAUVOIR komt filosoof-schrijver-regisseur Stefaan van Brabandt met het langverwachte vijfde deel van zijn succesvolle filosofen-theaterreeks: Schopenhauer. Zijn lievelingsfilosoof wordt aangrijpend, geestig en sprankelend gespeeld door één van onze grootste acteurs: Damiaan De Schrijver (bekend van zijn talrijke rollen in theater en op tv in De Ronde, Recht op Recht, Terug naar Oosterdonk, Kijk eens op de doos, Spike, Met Man en Macht …).

Ons leven wordt volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Arthur Schopenhauer gekenmerkt door leed en verveling en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin is de filosofie van ‘de zwartgalligste filosoof aller tijden’ buitengewoon opbeurend, aanstekelijk en zelfs bevrijdend. Nietzsche - die Schopenhauer als zijn “leermeester en opvoeder” zag - prees hem om ‘de grote vrolijkheid’ en beschouwde deze vrolijkheid zelfs als één van zijn belangrijkste eigenschappen.

In Schopenhauer kom je erachter waarom leven lijden is, hoe je je filosofisch kunt bevrijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is.

Deze voorstelling (uit de groene kolom) kan je combineren in een pakket! 

Kies 4 voorstelling uit onze selectie en geniet van 20% korting. Mix en match naar eigen voorkeur.
Stel hier je eigen pakket samen.(vanaf 7 juni 10u kan je een pakket aankopen)