promise me kabinet k

woensdag 09 maart 19u
Leietheater - Theaterzaal
  • ticket 14
  • -26 7
  • Kansentarief 2,8
Genre Dans

Promise me is een lekker brutale ode aan het eigenwijze kind. uit De Standaard

Een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen. Een voorstelling in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. Tomeloos fysiek en driftig, in een danstaal die zich ontwikkelt rond begrippen als slingeren, stuiteren en kantelen. Met lichamen die de extremen opzoeken in tegenspanning.

Over zekerheden op de helling zetten. Een veelvoud van confrontaties aangaan. Komaf maken met onverschilligheid. Het omarmen van de explosieve krachten die het leven in zich draagt. Over de hunkering naar al wat groots is. Over littekens en de verhalen die ze achterlaten op onze huid.

Met livemuziek van Thomas Devos die de dansers uitdaagt om hun schrik af te leggen en zich in de arena te gooien, met pure levensdrift.

"Promise Me scheurt conventies aan flarden, individuen aan stukken, taboes in reepjes en nette danspassen in fragmenten. Ze durven. Het dropt versplinterde schoonheid aan je voeten en ontroert door een onbevangen mensje naast een krachtpatser te plaatsen en door in meisjes met blonde engelenharen de vinnige hemelbestormers wakker te maken. Dit is een wow-wending in het oeuvre van Kabinet K en een boodschap aan de danswereld om kinderen serieus te nemen als volwaardige performers die veel meer kunnen dan opdraven in creaties over 'hun leefwereld'. Kabinet K zet de jonge ziel in om, samen met en evenwaardig aan oudere zielen, een statement van formaat te maken: koester de onverschrokkenheid bij het samen achterna jagen van geluk." **** in Knack Focus