Ontdek Leietheater in 2021-2022

Derde cultuurseizoen in Leietheater brengt een mix van topvoorstellingen en jong werk. Ontdek het programma 2021-2022 nu online!

Leietheater staat aan de vooravond van zijn derde cultuurseizoen en stelde hiervoor een gevarieerd programma samen. Naast een aantal verplaatste topvoorstellingen hebben we aandacht voor magische voorstellingen zoals De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo en voor jong opkomend talent. Het programmatorenteam wist het neusje van de zalm te selecteren voor zowel muziek, comedy, theater, dans als familievoorstellingen! 

Uit ons nieuwe seizoen lichten we graag een aantal hoogtepunten toe


We openen met Melvius aan de Leie van Ballet Dommage. In de traditie van de reizende troubadours, fietst Ballet Dommage, gepakt en gezakt, een maand langs de oevers van de Leie. Vertrekkend in Menen, fietsen ze langs Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze eindhalte Deinze bereiken. Op 29 en 30 september dwaalt het avontuurlijk theatergezelschap Ballet Dommage door de straten van Deinze. Met figuranten uit de streek!

Studio Orka zal Leietheater opnieuw verwarmen met 3 voorstellingen. Warmoes zal in de late zomer de volkstuintjes van Deinze opfleuren. Twee andere succesvoorstellingen , waaronder de jongste voorstelling HET PENTACCORDEON en het succesnummer Chasse Patate komen later in het seizoen aan bod.

Dankzij De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo wordt Deinze volgende winter de warmste stad! Circus Ronaldo zet zijn tenten op in het centrum en laat ons mee genieten van zijn warme Kerst met het nodige spektakel!

Leietheater brengt een aantal themaweekends die kaderen in deze tijd. We vullen de nood aan warmte en familiale nabijheid in met Feest van duizend lichtjes, DWARS om tegemoet te komen aan onze knaldrang, PAUZE! omdat COVID-19 ons met de neus op de feiten drukte dat het nu echt wel tijd is om de pauzeknop in te drukken, en De Stad van de toekomst toont hoe Deinze de weg wijst op het gebied van architectuur en duurzaamheid. 

Naast deze specials zijn er verder heel wat voorstellingen en concerten te vinden.
Daarbij zakken grote namen als Sien Eggers, Frank Focketyn, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Milo Rau, Brihang, Compagnie Cecilia, Anne Teresa De Keersmaeker & Rosas, Het Zesde Metaal, … af naar Deinze.
De programmatoren van Leietheater houden de vinger aan de pols en maken ook voldoende ruimte voor jonger en opkomend talent zoals Eigen Kweek en WOLF WOLF, de alumni van de Gentse theaterschool KASK met hun versie van Who’s afraid of Virginia Woolf.

Er is opnieuw plaats voor humor met Wouter Deprez, Xander De Rycke en Erik Van Looy.
Daarnaast is er veel muzikaal talent met onder meer staande clubconcerten van Uma Chine, Nordmann, SCHNTZL en andere.

Ticketverkoop
De ticketverkoop start op 1 september. Zo kan Leietheater inspelen op de geldende veiligheidsmaatregelen en de capaciteit aanpassen waar nodig. Iedereen kan zich wel voor een voorstelling of concert registreren via de website door zijn of haar e-mailadres achter te laten. Dan stuurt Leietheater kort voor de ticketverkoop een herinnering. De gedrukte brochure verschijnt in twee delen: die voor het najaar verschijnt eind augustus en die voor het voorjaar in december.

Programma 2021 - 2022
Kan je niet wachten om ons volledige seizoen te bekijken?
Klik dan hier voor onze brochure
of klik hier en neem een kijkje in de activiteiten van Leietheater.

Gepubliceerd opvrijdag 11 juni 202117.47 u.