ONE SONG: Histoire(s) du Théâtre IV Miet Warlop / NTGent

vrijdag 18 november 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 21
  • -26 6
  • Kansentarief 4,2
Genre Theater

Wat is je geschiedenis als theatermaker? Op uitnodiging van NTGent formuleert Miet Warlop een antwoord zoals alleen zij dat kan in haar unieke universum. In One Song betreden twaalf performers de arena voor een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wederopstanding. Of hoe één lied betekenis kan geven aan een hele samenleving. Eenheid in verscheidenheid.

En als mens zijn we steeds in strijd met de tijd. Schoonheid en troost liggen niet voor het grijpen maar overkomen ons. De twaalf performers gaan samen tot het uiterste. Ze tarten de tijd en geven uitdrukking aan een diepmenselijke behoefte: het moment waarop we ons denkende lichaam kunnen overstijgen.

In Leietheater konden we vorig seizoen al kennis maken met Miet Warlops universum Ghost Writer and the Broken Hand Break en After All Springville. One Song gaat in première op het prestigieuze Festival van Avignon.

Miet Warlops werk is dynamisch, verrassend en steeds vernieuwend. De beelden en fascinerende wereld die ze creëert, in combinatie met een goede dosis humor, blijven meestal lang nazinderen. – Programmator Sarah Verzele