Mining Stories Silke Huysmans & Hannes Dereere / CAMPO

donderdag 28 maart 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 18
  • -26 9
  • kansentarief 3,6
Genre Theater

Mining Stories is een documentaire theaterperformance over een recente mijnramp in Brazilië, waar de Belgische theatermaakster Silke Huysmans opgroeide. In een streek waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp aan als een tabula rasa.

In november 2015 breekt een dam met giftig mijnafval op enkele kilometers van het huis waar Silke is opgegroeid in het zuiden van Brazilië. Silke keerde samen met Hannes terug naar die plek om er met inwoners in gesprek te gaan en de gevolgen van de ramp in kaart te brengen. Terug in België doen ze aanvullende interviews met experten uit verschillende vakgebieden.

Met de geluidsopnames van hun gesprekken in Brazilië en België, brengen ze in Mining Stories verschillende perspectieven op de impact van de ramp samen. Alle sprekers vertellen het verhaal van de ramp vanuit hun eigen context, met hun eigen nuances en interesses. Het resultaat is een reis doorheen een verzameling van persoonlijke verhalen en verschillende onderwerpen zoals herinneringen, verzet, religie en storytelling.

Alles klopt aan Mining Stories, met een grote dramaturgische, filosofische en bijna wetenschappelijke precisie. – in Theaterkrant

Samen met onze buren van De Schakel in Waregem willen we het werk van de beloftevolle theatermakers Silke Huysmans & Hannes Dereere aan een groter publiek bekend maken. We besloten daarom hun eerste en recentste voorstelling op onze podia te presenteren. Hun recentste voorstelling, Out of the Blue, kan je in De Schakel bewonderen op donderdag 25 april. De buren heten je alvast welkom. Meer info: www.ccdeschakel.be