Marble Sounds MARBLE SOUNDS

vrijdag 17 november 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 24
  • -26 12
  • kansentarief 4,8
Genre Muziek

MARBLE SOUNDS is het vijfde album van Marble Sounds dat in het najaar van 2022 uitkwam. Een selftitled album dus, dat symbool staat voor het nieuwe, frisse geluid van de band. HUMO gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot ‘Album van de Week’ kroonde. Daarenboven voegde De Standaard de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. Menig singles werden door de radio opgepikt. Quiet kwam zelfs terecht op de soundtrack van het derde seizoen van Undercover met Tom Waes. In het najaar van 2023 speelt de band een theatertour met zijn vaste strijkkwartet. Goed voor 10 mensen op het podium zodat de nieuwe songs tot in de details kunnen gebracht worden. Maar ook oudere hits, zoals Leave a Light On, zullen te horen zijn. Meesterlijk gearrangeerde songs die betoveren met adembenemend mooie melodieën en refreinen.

… tussen het vulkanische gesteente van Sigur Rós, het Balkangebergte met een Bulgaars koor en het Duitse minimalisme van Nils Frahm. ★★★★ – in De Morgen

support act: AURE. Voor het concert van Marble Sounds kan je genieten van het  hypnotiserende, akoestische gitaarspel van de Parisienne Aure. Met haar diepe en sierlijke stem doet Aure onvermijdelijk denken aan grootheden als Nico of Françoise Hardy. De uitgeklede productie, met vooral gitaar en stem, benadrukken die directheid nog, als een hedendaagse Nick Drake, of recenter Big Thief en Mariee Sioux.

Deze voorstelling (uit de witte kolom) kan je combineren in een pakket! 

Kies 4 voorstelling uit onze selectie en geniet van 20% korting. Mix en match naar eigen voorkeur.
Stel hier je eigen pakket samen.(vanaf 14 juni 10u kan je een pakket aankopen)

Voor fans van: The National, Nils Frahm, Sigur Rós, Air