Mamamanie Julie Delrue

vrijdag 04 oktober 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 20
  • -26 10
  • kansentarief UiTPAS 4
Genre Theater

Een jonge actrice wordt moeder. Ze voelt zich zo goed dat slapen niet meer hoeft. Bovendien blijkt ze opeens meertalig en in staat tot het bespelen van diverse muziekinstrumenten. Die jonge vrouw kan de hele wereld aan. Twee weken later wordt ze opgenomen op de afdeling psychiatrie met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose. Hoe voelt het als er plots een deurtje opent in je hoofd waarachter alles mogelijk lijkt? En hoe keer je terug naar je vertrouwde zelf?

  • Deze voorstelling is een samenwerking tussen Leietheater, De Drie Mama’s en Materniteit AZ Sint-Vincentius Deinze. Gedurende de week van de mentale gezondheid willen de drie mama’s en de vroedvrouwen met dit stuk aandacht vragen voor de mentale gezondheid van pas bevallen mama’s. De baropbrengst van deze voorstelling gaat volledig naar de moeders in Kasongo-Lunda (partnerziekenhuis in Congo van het AZ Sint-Vincentius Deinze).

Haar kraambedpsychose inspireerde Julie Delrue tot een openhartige, wervelende solo die lachsalvo’s, enkele tranen en respect oogst voor mentale ziekte. ★★★★ - in Knack Focus