Literaire Kermis voor jonge boekenwurmen en tekenaars tussen 6 en 12 jaar Samen met kinderen eropuit!

zondag 05 november 14u
Leietheater - Foyer
  • 6 - 12 j 10
  • kansentarief 2
Genre Familievoorstelling

Voor de 3de keer op rij organiseert Leietheater i.s.m. Letters & Co en Bibliotheek Deinze een heuse Literaire Kermis voor kinderen vanaf 6 jaar. Jonge boekenwurmen en tekenaars kunnen zich op het einde van de herfstvakantie laten onderdompelen in (jeugd)literatuur. Kies twee workshops en/of voorleessessies in de namiddag en sluit af met de beeldende, acrobatische voorstelling Ondersteboven (6+).

  • Illustrator Carll Cneut leert de jeugd de mooiste potloodtekeningen maken.
  • Kamiel De Bruyne maakt voornamelijk programma’s voor Ketnet en VRT1, maar zakt voor de gelegenheid af naar Deinze om jullie de allerleukste en grappigste weetjes bij te brengen uit zijn boeken Er was misschien eens. Wat is waargebeurd of niet?
  • Ook Wijze Weetjes-kenner Inge Rylant stuurt de kindjes alweer een beetje slimmer naar huis na een knutselvoorleessessie.
  • Illustrator Leo Timmers komt interactief voorlezen uit zijn uitgebreid oeuvre en heeft net op dat moment ook een spiksplinternieuw boek! Dat wordt opnieuw moeilijk kiezen uit de verschillende sessies ...

Uiteraard zijn deze gasten bereid om je nieuwe favoriete jeugdboek te signeren!

De workshops zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en worden in goede banen geleid door de immer enthousiaste literaire junior crew. De ouders kunnen ondertussen verpozen in de theaterbar en hoeven dus geen ticket te kopen.

Combineer de literaire kermis met de familievoorstelling Ondersteboven (6+), waarin circus en illustraties samenkomen. Het vertelt een verhaal over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet. Lees meer hier. Wil je beide combineren koop dan onmiddellijk een combiticket voor de kinderen via deze link. Ouders kopen enkel een ticket voor deze voorstelling Ondersteboven apart. 

Leeftijd

vanaf 6 tot 12 jaar