Literaire kermis voor jonge boekenwurmen

zondag 24 oktober 14u
Leietheater - Theaterzaal
  • -26 8
  • Kansentarief 1,6
  • ouders en begeleiders gratis
Genre Familievoorstelling

Op zondag 24 oktober slaan Leietheater, de bibliotheek, Letters & co en de cultuurraad de handen in elkaar en brengen gedurende de hele dag een ode aan de literatuur voor jong en oud(er).

In de namiddag ontstaat er een literaire kermis voor families. Jeugdauteurs, zoals Marc De Bel en Siska Goeminne, en illustratoren van kinderboeken, Carll Cneut, Suzan T’Hooft en Kristof Devos, laten kinderen - van 7 tot 12 jaar - kennismaken met literatuur via diverse workshops en voorleessessies. Uiteraard zijn deze gasten bereid om je nieuwe favoriete jeugdboek te signeren!

Tickets voor de workshops zijn beperkt en kan je online aankopen.  Op deze namiddag (1 ticket) kunnen de kinderen 3 workshops/voorleessessies van telkens ca. 30 minuten volgen. De workshops en voorleessessies zijn enkel toegankelijk voor kinderen, en dus hoef je enkel tickets te kopen voor de kinderen. 

Meer info over de auteurs en illustratoren:

Marc De Bel - Stoverij met frieten
Streekgenoot Marc de Bel debuteerde in 1986 hij met Het ei van oom Trotter. Sindsien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand. Hij valt geregeld in de prijzen bij de Kinder- & Jeugdjury, ontving al De Kleine Cervantes voor Ule en meerdere van zijn boeken werden met de Inclusieve Griffel beloond. Marc De Bel zal voorlezen uit zijn meest recente boek!

Siska Goeminne - De ikken van Daan
Siska Goeminne en Merel Eyckerman werken opnieuw samen na het succesvolle Jij tussen vele anderen. De ikken van Daan combineert poëtische tekst met magistrale illustraties. Siska Goeminne zal een interactieve voorleessessie geven! 

Carll Cneut - Onderwater
Carll Cneut is een van Vlaanderens invloedrijkste illustratoren en zijn werk is bekroond in binnen- en buitenland. Op deze literaire kermis geeft hij een workshop aan de hand van zijn boek Onderwater tekenen! 

Suzan T’Hooft - Kamiel de kameel
Suzan is een illustratrice afkomstig uit Merendree. Suzan neemt de lezert(jes) mee in een kleurrijke fantasiewereld met veel grappige dieren en gezellige bostaferelen. De tekeningen zijn doorspekt met grappige details, die de nieuwsgierigheid van kinderen ( en volwassenen) blijft prikkelen.

Kristof Devos - De wind en wij
Kristof Devos is een Belgisch illustrator en auteur van kinderboeken. Hij debuteerde in 2013 met ‘Nooit is voor altijd’. Zijn illustraties werden meermaals internationaal bekroond, net zoals zijn recentste boek De Wind en Wij. Warm, poëtisch en speels voorleesverhaal over opgroeien en loslaten. Kristof Devos geeft een interactief spel op deze zondag!