Leietheater brengt voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

Via dit platform kan iedereen digitaal genieten van straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen tijdelijk dicht zijn. Ook Leietheater zal er wekelijks voorstellingen uit tippen!

Het coronavirus hakt zwaar in op ons leven. Ook culturele voorstellingen in onze eigen stad zijn tot nader order verboden. Leietheater blijft echter niet bij de pakken zitten en presenteert meer dan 40 podiumvoorstellingen online. Een aanrader voor een gezellige gezinsavond.

“Een twintigtal voorstellingen werden geannuleerd nu Leietheater noodgedwongen de deuren moest sluiten. Toch nemen we ook tijdens de coronacrisis onze maatschappelijke rol op en brengen cultuur naar de mensen thuis”, aldus Rutger De Reu, schepen van Cultuur, Stad Deinze. “Met Podium Aan Huis reiken we een tijdelijk platform aan met een divers aanbod aan podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Via dit platform van Cultuurconnect kan iedereen digitaal genieten van straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen tijdelijk dicht zijn. Podiumaanhuis.be stelt heel wat opnames beschikbaar van lopende en afgelopen voorstellingen, onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog.”

Via deze site kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met podiumkunsten, maar ook de doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. “Mensen kunnen nu kosteloos nieuwe voorstellingen en gezelschappen ontdekken. Leietheater Deinze zal voorstellingen delen die onze programmatoren omvergeblazen hebben, of die eerder in het seizoen te gast waren. En wie weet geven we ook al een sneak peak naar het volgende seizoen”, vertelt Benoît Vanraes, directeur van Leietheater in Deinze.

“We lanceren ook iedere donderdag en dinsdag om 11u een voorstelling die wordt aangeraden door onze programmatoren van het Leietheater. Alle voorstellingen zijn gratis te bezichtigen via onze facebookpagina. Corona krijgt kunst in Deinze niet klein!”, besluit schepen van Cultuur Rutger De Reu.

 

Een greep uit het aanbod

  • Met “De Tuin van de Walvis” (De Maan) kunnen kinderen online genieten van de prachtige vertelling van Toon Tellegen.
  • “Along comes Mary” (Marijke Hulsmans) is een muzikale ode aan Expo 58. Een grootsucces bij de oudere generatie die de Expo 58 in het echt meemaakte!
  • “Le Sous Sol” vormt het sluitstuk van de eerste trilogie van het danstheater gezelschap Peeping Tom, dat in 2002 startte met “Le Jardin”, gevolgd door “Le Salon” in 2004. Je kan de trilogie nu herbekijken via podiumaanhuis.be.

 

Praktisch

Iedere dinsdag en donderdag om 11u adviseren de programmatoren van Leietheater jou welke voorstellingen je zeker gezien moet hebben.

 

Dit aanbod is volledig gratis.

Kijken doe je via: https://www.podiumaanhuis.be

Gepubliceerd opdonderdag 26 maart 20208.13 u.