Leietheater biedt vanaf 11 juli 2020 een gevarieerd zomerprogramma aan in de voortuin: jarDeins

Nadat iedereen een drietal maanden thuis heeft doorgebracht, en verschillende zomerevents niet kunnen doorgaan, bieden Leietheater en dienst Cultuur & Evenementen van stad Deinze een gevarieerd zomerprogramma aan om terug veilig ‘uit uw kot te komen’ en te ontspannen bij een avondje cultuur.

Leietheater biedt vanaf 11 juli 2020 een gevarieerd zomerprogramma aan in de voortuin: jarDeins

Corona krijgt cultuur niet klein. Nadat iedereen een drietal maanden thuis heeft doorgebracht, en verschillende zomerevents niet kunnen doorgaan, bieden Leietheater en dienst Cultuur & Evenementen van stad Deinze een gevarieerd zomerprogramma aan om terug veilig ‘uit uw kot te komen’ en te ontspannen bij een avondje cultuur. Vanaf 11 juli biedt het cultuurcentrum een zomerprogramma in open lucht aan: jarDeins.

 

Op donderdag- en vrijdagavond is iedereen welkom in Leietheaters voortuin – op de hoek van de Brielstraat en de Lucien Matthyslaan - om onderuit te zakken in een strandstoel en te genieten van een film, op zaterdagavond van een concert of comedy. Verder is er een gezinsprogramma op twee zaterdagnamiddagen.

 

Op het muziekprogramma staan er zowel grote Belgische namen als lokale bands. De aftrap van jarDeins wordt gegeven door niemand minder dan Brihang op zaterdag 11 juli! De zaterdagen nadien wordt hij opgevolgd door o.a. Flip Kowlier, Absynthe Minded, Sioen,… De lokale muzikanten die in de tuin komen spelen zijn Kyoko (o.a. van Hooverphonic), Blue & Broke, Man in Black (a tribute to Johnny Cash) en Filet Americana. Nick Hollevoet (met een speciale zomerconference) en Johnny Trash zorgen dan weer voor de bulderlach op de comedyavonden.

Op twee zaterdagen kunnen ook de gezinnen in de namiddag komen genieten van een kinderconcert. Op zaterdag 25 juli komt Kapitein Winokio Trio en op zaterdag 22 augustus Radio Oorwoud voor de muzikale noot in de tuin.

Tijdens het zomerprogramma wordt de cinema ook naar buiten gebracht. Na zonsondergang op donderdag- en vrijdagavond kan iedereen terecht voor een gevarieerd filmaanbod. Er worden grote kleppers hernomen die eerder in de filmzaal te zien waren, zoals 1917, Parasite, Joker en The Lion King. Een aantal grote filmtitels stonden gepland maar konden niet doorgaan door de vroegtijdige sluiting, zoals de kostuumfilm Little Women, de actiefilm Bad Boys for Life (van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah), de biografie Judy over Judy Garland, of de artistieke komedie Jojo Rabbit. We halen ook een aantal legendarische klassiekers uit de kast, zoals Pulp Fiction en Grease. Ten slotte wordt er ook een voorsmaakje gegeven van het filmnajaar, door enkele films opnieuw op het grote scherm te tonen; zoals Dunkirk en Interstellar van Christopher Nolan (die deze zomer zijn nieuwe film Tenet uitbrengt); of The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom van Wes Anderson (die in het najaar zijn nieuwe film The French Dispatch releaset).

Veiligheidsmaatregelen

Leietheater en stad Deinze vinden het belangrijk dat iedereen in een veilige omgeving kan genieten van een film of een concert. Daarom wordt er rekening gehouden met de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. De tuin zal afgebakend worden met een maximum aantal strandstoelen, waarin plaatsgenomen kan worden in bubbels per 2 of 4 of alleen. Tussen de verschillende bubbels zal de vooropgestelde veilige afstand van 1,5m voorzien zijn. Daarom worden er ook enkel tickets in bubbels verkocht. Vanaf het betreden van het terrein wordt gevraagd om zelf ook de maatregelen in acht te nemen: mondmasker dragen (verplicht, tenzij je in de strandstoel zit), handen ontsmetten, looprichting respecteren, etc.

De deuren worden telkens een half uur voor aanvang geopend. Hou er rekening dat je pas naar binnen kan als de bubbel compleet is. Ook op zomeravonden kan het fris worden, dus raden we aan een warme trui, dekentje en kussen mee te brengen. Eigen drank en versnaperingen in een frigobox worden toegelaten.

Nieuw cultuurseizoen

Het nieuwe cultuurseizoen wordt dit jaar enkel online aangekondigd. Vanaf vrijdag 26 juni is het volledige programma te raadplegen op www.leietheater.be. De ticketverkoop zal uitzonderlijk pas starten eind augustus zodat Leietheater kan inspelen op de veiligheidsmaatregelen die dan van kracht zijn. De komende weken zullen er persoonlijke toelichtingen van de programmatoren via sociale media en website verspreid worden. Daarbij kan het publiek steeds vragen stellen via de verschillende sociale mediakanalen.

 

Praktische info jarDeins:

filmtickets = €5 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 - met een vast grondplan.
concerttickets = €8 tot €20 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 - met een vast grondplan.  
kinderconcerten = €15 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 - met een vast grondplan.

Vooraf reserveren aangewezen via www.leietheater.be of telefonisch – ticketverkoop start op vrijdag 26 juni om 13u. – de ticketverkoop voor de films gebeurt per maand. Start ticketverkoop films augustus vanaf 21 juli.

Start film is pas na zonsondergang – exacte uren per film op www.leietheater.be

Start concert is 20u30

Deuren half uur voor aanvang open

Locatie: tuin tussen Leietheater en Leiespiegel, op de hoek van Brielstraat en Lucien Matthyslaan

 

Gepubliceerd opvrijdag 26 juni 202013.00 u.