Leietheater bezorgt 70+’ers topcultuur en gezelligheid met Tarief Compagnie

Kom je regelmatig naar voorstellingen of concerten in Leietheater en zie je het zitten om 70-plussers te begeleiden naar en tijdens een voorstelling? Dan word je voor jouw gezelschap beloond met een bon van 10 euro voor theaterbar Cavea. Leietheater wil op deze manier onze oudere bevolking niet alleen naar het theater brengen, maar ook een fijne avond bezorgen vol cultuur en gezelligheid.

We willen echt iedereen de kans geven om naar ons cultureel centrum te komen en te genieten van cultuur. Dus zoeken we ook welke drempels mensen ondervinden om een bezoek aan ons Leietheater te brengen. Voor jongeren is dat dikwijls de prijs, vandaar dat we voor hen een korting toestaan. Voor mensen die minder middelen hebben, geldt dat ook. Zij kunnen nu al een kansentarief vragen, en binnenkort kunnen ze ook genieten van de Uitpas.

Senioren die het financieel moeilijk hebben kunnen dus al genieten van een mooie korting, maar dat financiële is dikwijls het probleem niet. Ze ondervinden moeilijkheden om er te geraken omdat ze eenzaam zijn, er met eigen vervoer niet meer geraken of ’s avonds niet meer uit huis geraken. Voor hen ontwikkelen we nu Tarief Compagnie. Mensen die twee 70+’ers uit hun omgeving meenemen voor bepaalde voorstellingen in ons nieuwe seizoen, betalen de standaardprijs, maar krijgen bovenop nog eens een voucher van € 10 om voor of na de voorstelling met zijn allen een drankje bij Cavea te nuttigen. Op die manier krijgen mensen de kans om naar de voorstelling te komen en genieten ze ook van een gezellige babbel nadien.

De actie wordt aangeboden bij een selectie uit de eigen avondvoorstellingen in Leietheater gespreid over het seizoen. Volgend seizoen selecteerden we doorheen het jaar 6 voorstellingen, zowel literair, muziek als theater. Indien deze formule aanslaat kunnen we ze in de toekomst uitbreiden. We willen immers dat iedereen geniet van ons Leietheater.

Hoe gaat Tarief Compagnie in zijn werk?

Bij de geselecteerde voorstellingen kan je het nieuwe tarief 'Tarief Compagnie' aanduiden waarbij je tickets koopt voor 3 personen (aan standaardtarief). Zorg voor het vervoer van minimum twee 70-plussers en kom samen naar de voorstelling.

Kom vanaf 1 uur voor de voorstelling naar de balie van Leietheater om in compagnie je voucher van 10 euro bij Cavea op te halen. Dan moet ook aangetoond worden dat aan de voorwaarden is voldaan: dat je dus twee 70-plussers begeleidt en ook voor hun vervoer hebt gezorgd.

 Geniet van de traktatie* en van de voorstelling.

* Bon is enkel geldig op de dag van de voorstelling

Gepubliceerd opwoensdag 24 mei 202317.13 u.