Wie of wat?
In het verleden vooral met een focus op het (creatieve) nachtleven, ondertussen geëvolueerd tot een rode draad die primeert in kruisbestuiving. Ons muzikale aanbod zal zich in de toekomst nog meer verbreden met onder andere verhalende dj’s/selectors/labels in functie van intieme luistersessies, met een focus op vertragen, genieten en écht luisteren. Waar in het verleden vooral het muzikale luik voorop stond, zal in de toekomst ook ons artistiek luik hoger op de agenda komen te staan. Voor Dwars het voorgaande op een hoopje gooien en laten kruisbestuiven tot een nieuw geheel? Graag.
Welk artistiek project ga je tijdens DWARS presenteren aan het publiek? Hoe gaat Leietheater als gebouw jullie inspireren?
We palmen de theaterzaal in, daar bieden we de eerder vernoemde combinatie aan van luistermuziek en beeldende kunst. Een plaats om tot rust te komen, hand in hand met een in-situ werk van Ward Foulon dat onderzoekt ‘hoe het architecturale eindresultaat van het Leietheater met zijn invloeden van Emile Claus en Juliaan Lampens inspiratie kan bieden voor nieuw beeldend werk’.
Qua muzikale begeleiding kunnen we rekenen op een intieme dj-set van Pieter Dudal. De muziek van Dudal, tevens curator van de labels ‘Dauw’ en ‘blickwinkel’, is herkenbaar door lofi melodieën, de traag opgebouwde texturen en gevoelige electro-akoestische composities. Na verschillende shows in eigen land tourde Dudal in Berlijn, Praag en Londen. In 2021 releasete hij zijn debuutalbum ‘Can you say it again’. In de loop van 2023 mogen we nieuw werk van hem verwachten.