Leietheater doorbreekt de stilte en pakt uit met nieuwe jarDeins – côté cour editie.

Na de beslissing over de versoepelingen bleef Leietheater niet bij de pakken zitten en werkte een uitgebreid programma uit voor juni. Kom vanaf 9 juni opnieuw genieten van concerten in openlucht en van een straf programma vol films, theater en dans in de theaterzaal.

Geen jarDeins zoals we vorig jaar kenden, maar een côté cour editie tot 400 personen met een binnen- en buitenprogramma. 
Vanaf 9 juni mag de stilte en leegte in Leietheater plaatsmaken voor tal van activiteiten. De filmzaal gaat uitzonderlijk nog open in juni. Er staan nog tal van filmparels te wachten om op ons groot scherm getoond te worden, zoals été ’85, Tenet, Babyteeth, Shirley, … Deze zullen getoond worden op woensdag- en donderdagavond. Op woensdagnamiddag is er telkens een familiefilm, waaronder Ridder Muis en Bigfoot Family. 


In het weekend trekt het programma naar buiten naar het evenementenplein op de centrumparking. De stad investeert in een evenementenplein deze zomer en Leietheater zal er het programma in juni invullen met concerten en comedy. Daarbij werkten we een gevarieerd programma uit, met populaire bands zoals Ertebrekers, dansbare popmuziek van Tessa Dixson en Emma Bale. Ook Tijs Vanneste (momenteel te zien op één in De Kemping) zakt af naar Deinze en laat zich er omringen door zijn band De Pelikanen met  topmuzikanten (van o.a. Triggerfinger, Arno). Het laatste weekend kozen we voor jong geweld met Uberdope, zodat jongeren het einde van hun examenperiode kunnen vieren op jarDeins. Er is ook plaats voor humor, met Han Solo, Robrecht Vanden Thoren (Wat als?, Hasta la vista, …) en Maarten Westra Hoekzema.


Op dinsdagavond zullen dans- of theatervoorstellingen te zien zijn, waaronder een straffe solo van danseres Lisbeth Gruwez op muziek van Debussy, live gespeeld door pianiste Claire Chevallier. “Heel bijzonder dat we deze voorstelling nog voor de zomer kunnen tonen, want kort na de première van deze instant klassieker werd hun hele tournee helaas geannuleerd. We zijn één van de weinige plekken waar deze voorstelling nog voor de zomer te zien zal zijn.”, aldus Sarah Verzele, dans- en filmprogrammator in Leietheater. Maar verwacht je aan nog meer ontspannende cultuuravonden, met o.a. het duet van Alexander Vantournhout, De Meisje van Jaouad Alloul, of verrassend theater van Ontroerend Goed. 


“Na maanden van sluiting is het een enorme ontlading dat we opnieuw onze deuren mogen openen en een heel mooi programma kunnen aanbieden aan ons publiek in veilige omstandigheden. Uit de enquête van Universiteit van Antwerpen bleek dat ons publiek goesting heeft in opnieuw cultuur beleven. We zijn dan ook héél blij dat we met dit gevarieerde programma ons seizoen kunnen afsluiten en vooral dat we ons trouwe publiek opnieuw kunnen verwelkomen in onze zalen.”, zegt Benoît Vanraes, directeur van Leietheater.

Gepubliceerd opdinsdag 25 mei 202116.46 u.