topfilms in Leietheater

Elke dinsdag en woensdag zie je de nieuwste films in Leietheater. Op dinsdagavond zijn er arthousefilms en op woensdag commerciëlere. Op woensdagnamiddag zijn er familiefilms.

Sinds 3 december kunnen jong en oud op dinsdag en woensdag genieten van filmvoorstellingen met fantastisch beeld en geluid dankzij geavanceerde digitale technologie.

Leietheater beschikt over de modernste theatertechnieken om de beste nationale en internationale toneelgezelschappen te programmeren, maar ook op filmtechnisch vlak werden kosten noch moeite gespaard. Zo investeerde de stad met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds in een DCP-projector, die de recentste films in hoge resolutie digitaal projecteert. Met Dolby Surround 7.1 voldoet ook het geluid aan de standaardnormen van een moderne bioscoopzaal. Deze investeringen laten toe om zowel klassiekers als recente kaskrakers te programmeren in het nieuwe Leietheater.

dinsdag
Iedere dinsdagavond toveren we Leietheater om tot een fijnzinnige cinema die de kaart trekt van de onafhankelijke film. We spelen cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires en internationaal gelauwerde arthousefilms.

woensdag
Op woensdag komt een brede waaier van klassefilms rond toegankelijke thema's voor alle leeftijden aan bod. Zowel op woensdagnamiddag als -avond wordt een aardig aanbod met de laatste blockbusters, de tofste kinderfilms en de gezelligste familiefilms geprogrammeerd.

Door zowel in te zetten op onafhankelijke films als op blockbusters zal Leietheater een brede waaier aan films kunnen brengen. Op het programma staan titels zoals de Gouden Palm-winnaar Parasite, Sorry We Missed You, Once Upon a Time ... in Hollywood van Tarantino en Joker. Ook gezinnen met grote en kleine kinderen zullen hun gading vinden met familiefilms op woensdagnamiddag om 15 uur, met de ene woensdag een film voor kleuters en de andere keer voor lagereschoolkinderen, gaande van Minuscule 2, Pachamama, tot Toy Story 4 en Shaun the Sheep: Farmageddon. Tijdens de vakanties werkt Leietheater samen met de jeugddienst om films te vertonen.

tarieven
€ 9 | € 7 (- 26 jaar) | kansentarief mogelijk 
filmkaart: € 50 = 8 filmtickets, op te nemen binnen 1 jaar vanaf aankoop

Het volledige filmprogramma vind je hier

Gepubliceerd opdonderdag 14 november 201910.00 u.