Film Fest Gent on Tour strijkt vanaf februari maandelijks neer in Leietheater

Op elke derde dinsdag per maand zal er een film in avant-première vertoond worden, met een inleiding door Patrick Duynslaegher op scherm.

Vanaf februari 2020 zal Film Fest Gent on Tour - de jaarwerking van het filmfestival in Gent - ook plaatsvinden in Leietheater. Op elke derde dinsdag per maand zal er een film in avant-première vertoond worden, met een inleiding door Patrick Duynslaegher op scherm.

Het Filmfestival in Gent, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt, is toonaangevend als het over films gaat. Tijdens het jaar programmeert het festival ook straffe films in avant-première in diverse arthouse cinema’s en culturele centra. Een groot deel van de gekozen films werd warm onthaald op het Filmfestival zelf.

Vanaf februari 2020 zal Leietheater ook deel uitmaken van het netwerk en kan daardoor straffe arthouse films in avant-première vertonen. De film wordt steeds voorafgegaan door een inleiding op scherm door voormalig directeur Patrick Duynslaegher. De reeks loopt telkens van september t.e.m. mei.

De reeks start in Deinze met de arthouse film Dark Waters van Todd Haynes op dinsdag 18 februari. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de blootlegging van een milieuschandaal. Advocaat Robert Bilott ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn eigen toekomst als die van zijn familie op het spel. Todd Haynes maakte hiervoor de films Carol en Wonderstruck.

In maart zal de film BEANPOLE te zien zijn van regisseur Kantemir Balagov. BEANPOLE won vorig jaar in Cannes de regieprijs in de sectie Un Certain Regard en haalde de longlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Gepubliceerd opvrijdag 24 januari 202012.12 u.