Familie Milo Rau

zaterdag 09 mei 20u
  • ticket 22
  • -26 11
  • Kansentarief 5
Genre Theater

Wat drijft mensen zo ver dat ze hun eigen kinderen doden? Wat gaat er achter zo'n misdaad schuil? Welke wonden werden er geslagen?

Na het internationale succes van Five Easy Pieces, een theatervoorstelling waarin kinderen het leven en de misdaden van Marc Dutroux reconstrueerden en La Reprise, een voorstelling over de moord op homo en moslim Ihsane Jarfi in Luik, maakt Milo Rau nu het derde deel van de Trilogy of Belgian Crimes.

Familie benadert de meest onbevattelijke misdaad die een mens kan plegen vanuit een echte familie: acteurs Ann Miller en Filip Peeters staan als koppel op het podium, maar delen nu voor het eerst in hun leven de bühne met hun twee dochters, Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze een familiedrama. Ze stellen daarbij het gezin als maatschappelijke constructie in vraag en we volgen hen van de eerste date tot de donkerste krochten van de menselijke geest.

Milo Rau is sinds 2018/19 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Rau maakte al meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de European Theatre Prize.

De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar. Deze voorstelling bevat mogelijks aanstootgevende scènes.
Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten? Bel gratis de zelfmoordlijn 1813.