Een uur cultuur: Jean Blaute

zondag 17 december 11u
Leietheater - Kleine Zaal
  • ticket 5
  • kansentarief 1
Genre Literatuur

Een uur cultuur zorgt na een korte onderbreking opnieuw voor een reeks culturele gesprekken op zondagvoormiddag. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken met bijzondere gasten over diverse thema's, gemodereerd door een klasbak uit eigen stad, namelijk Carlos Alleene.

Musicus Jean Blaute bijt de spits af in deze eerste Een uur cultuur van dit seizoen en komt vertellen over zijn memoires Met vallen en opstaan. Zijn vader was een gerespecteerd musicus en had een platenzaak in Zottegem, waardoor Jean al vroeg in aanraking kwam met muziek. Vanaf 1970 studeerde Jean notenleer-muziekgeschiedenis aan het conservatorium in Brussel. Naast muzikant bij onder andere Raymond van het Groenewoud, Wim De Craene en De Nieuwe Snaar was Blaute vooral als producer en arrangeur actief. Zo werkte hij nauw samen met Clouseau, K’s Choice, Henny Vrienten, Urbanus en De Kreuners. Zelf had hij een kleine hit met ‘Bananen’. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan tv-programma’s als ‘De Drie Wijzen’, ‘De Rechtvaardige Rechters’ en ‘Tournée Génerale.’ In ‘Met vallen en opstaan’, zijn memoires, blikt hij met milde blik terug op zijn rijke carrière

Volgende gasten in Een uur cultuur:

  • zondag 21 januari 2024: Dirk Verhofstadt (filosoof-hoogleraar)
  • zondag 18 februari 2024: Christophe Vekeman (schrijver – columnist De Standaard, medewerker Klara)
  • zondag 17 maart 2024: Tinneke Beeckman (filosofe, columniste De Morgen, De Tijd en co- voorzitter van het Vlaams-Nederlands Forum voor Filosofie)