Domien Van Der Meiren wordt directeur Leietheater

Leietheater krijgt een nieuwe directeur, Domien Van Der Meiren. Hij zal de werking van Leietheater vanaf 1 juni in goede banen leiden.

DEINZE – Leietheater krijgt een nieuwe directeur, Domien Van Der Meiren. Hij zal de werking van Leietheater vanaf 1 juni in goede banen leiden.

“De voorbije jaren maakten we in Deinze, samen met de vele organisatoren en verenigingen, werk van een uitgebreid cultureel aanbod” zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “Sinds de opstart in 2019 kon Leietheater jaar na jaar een kwalitatief aanbod op de culturele kaart zetten. Een jaarprogramma biedt telkens een mix van theater, dans, muziek, … voor verschillende doelgroepen. Momenteel leggen we de laatste hand aan de programmatie van volgend theaterseizoen. Ook dat belooft opnieuw een groot succes te worden.”

Begin dit jaar namen we afscheid van de vorige directeur, onder wie Leietheater met succes zijn eerste stappen in het culturele veld zette. De prachtige architectuur van Leietheater is een baken van cultuur voor de ruime regio rond de stad. De nieuwe directeur zal op dit positieve elan verder werken en met een team van enthousiaste medewerkers aan de slag gaan. Samen met de diverse actoren in onze stad zal hij werk maken van een divers en kwalitatief cultuuraanbod voor iedereen.

Domien Van Der Meiren (° 1974) behaalde, na een studie master geschiedenis, zijn diploma docent/regisseur aan de toneelacademie Maastricht en kan terugvallen op de nodige ervaring opgedaan als coördinator van de acteursopleiding aan de toneelacademie Maastricht, als productieleider bij diverse projecten en als freelance regisseur.

Gepubliceerd opwoensdag 12 april 202317.22 u.