De Abrikozenboom Klub Kilim - Eigen Kweek

zondag 17 maart 19u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 16
  • -26 8
  • kansentarief UiTPAS Leie Schelde 3,2
Genre Theater

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom, en daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.

In De Abrikozenboom keert Ali Can terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. Van de opa en de abrikozenboom, naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. De Abrikozenboom meandert als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin steeds wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld.

Zoals dromen en herinneringen, zijn ook de overgangen en de chronologie in de vertellingen niet per se logisch. Zo zit opa op een gegeven moment onder de abrikozenboom, terwijl Xerxes met zijn Perzische leger het marktplein bezet en men gelijktijdig naar de finale van het eurosong kijkt op tv.

Theatermaker Ali Can Ünal wil met een stuk afscheid nemen van zijn grootvader. Met véél kartondozen, rubberen kiekens en een stel zotte geesten maakt hij een speelse, rakende voorstelling, zonder in een tranendal te verzuipen. - Knack

De Abrikozenboom is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. Het start onder De Abrikozenboom.

Deze voorstelling (uit de blauwe kolom) kan je combineren in een pakket! 

Kies 4 voorstelling uit onze selectie en geniet van 20% korting. Mix en match naar eigen voorkeur.
Stel hier je eigen pakket samen.(vanaf 14 juni 10u kan je een pakket aankopen)

Deze voorstelling werd geselecteerd voor Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. Lees meer over Eigen Kweek online

Ook welkom vanaf 12 jaar. Dit wil zeggen dat dit geen familievoorstelling is, maar wel toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.