Das Lehrerzimmer Ilker Çatak

woensdag 22 mei 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 9
  • -26 7
  • kansentarief UiTPAS Leie Schelde 1,8
Genre Film

De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en was ook genomineerd voor Oscar Beste Internationale Film.

Houdt je op het puntje van je stoel. ★★★★ - in Knack Focus

Das Lehrerzimmer is een film die het moet hebben van kleine dingen: een kleine diefstal, een klein drama, kleine emoties die hun sporen nalaten. Maar het levert wel een grote film op. ★★★★ - in De Morgen

Waarschijnlijk de spannendste film die nu in de zalen speelt. ★★★★ - in De Standaard