Cobra The Impaler (try-out) support: Turpentine Valley

zaterdag 03 februari 20u
Leietheater - Kleine Zaal
  • ticket 16
  • -26 8
  • kansentarief 3,2
Genre Muziek

Cobra The Impaler is de band rond gitarist Thijs De Cloedt (ex-Aborted) en uitgeweken Deinzenaar Michélé De Feudis (ex-Horses On Fire). Een combinatie van pittige riffs, krachtige grooves en vocale harmonieën zorgen voor intrigerende en meeslepende sludge metal met een ijzersterke sound. Het debuutalbum Colossal Gods is er eentje om door een ringetje te halen. Stijlelementen uit groove, trash en klassieke heavy metal komen massaal aan bod en worden afgewisseld met messcherpe screams. Cobra The Impaler prijkt op de affiche van ieder groot Europees metalfestival, en stelt exclusief als try-out hun nieuw album voor in onze clubzaal.

support: Turpentine Valley (uit Deinze/Zulte) herleidt z’n post-metal tot de puurst mogelijke vorm en etst die in ziel en hoofd van iedereen die er open voor staat. Geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. De muziek vertelt het verhaal: log, intens, hard en meedogenloos. Hoewel de leden al ruim een half leven samenspelen, is Turpentine Valley – opgericht in 2016 – toch een relatief jonge band. Van hun debuutplaat ETCH waren maar liefst 3 nummers te horen in de soundtrack van het Netflix-gerechtsdrama De Twaalf van regisseur Wouter Bouvijn. In hun hometown zullen deze heren nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre opzoeken, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten. Eenvoud, geduld en tempo gematcht met kracht, compact en onverbiddelijk volume.

Turpentine Valley slaagt er vrijwel fantastisch in om een verhaal te vertellen zonder woorden. Donker, loom en tevens hard, verrassende wendingen en een eigen sound. - in Gigview

Melodieuze soundscapes worden tot de perfectie geïntegreerd in hun vernietigend geluid. – in Dansende Beren

Deze voorstelling (uit de blauwe kolom) kan je combineren in een pakket! 

Kies 4 voorstelling uit onze selectie en geniet van 20% korting. Mix en match naar eigen voorkeur.
Stel hier je eigen pakket samen.(vanaf 14 juni 10u kan je een pakket aankopen)