Amor y matimáticas

donderdag 20 april 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 9
  • -26 7
  • cadeaubon Film gratis
  • Kansentarief 3
Genre Film

openingsfilm MOOOV filmfestival

Voor Billy liggen de gloriedagen als lid van een boysband ver achter zich. Hij leeft nu een monotoon bestaan als een getrouwde man in een Mexicaanse voorstad. Een ontmoeting met een fan van het eerste uur doet hem twijfelen over de levenskeuzes die hij heeft gemaakt. 

Na zijn tijd in de populaire boysband Equinoccio, leeft Billy Lozano nu een saai leven in een Mexicaanse buitenwijk. Hij is omringd door alle comfort die hij maar kan wensen en woont in het huis van zijn dromen. Toch voelt Billy zich de grootste verliezer ter wereld want zijn laatste onderneming is weer eens mislukt. Overdag zorgt hij als huisvader voor zijn zoontje Leo en ’s nachts schiet hij de frustraties van zich af op een spelconsole. Tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens de chiwawa van zijn vrouw weten te verdragen. Op een dag ontmoet hij zijn nieuwe overbuur Monica. Als fan van het eerste uur koesterde zij vroeger een ongezonde obsessie voor Billy. Ze moedigt hem aan om zijn artistieke carrière te hervatten.

Claudia Sainte-Luce kijkt op een speelse, subtiele en humoristische manier naar moderne Mexicaanse koppels. Zo ontstaat een genuanceerde – en voor het publiek erg herkenbare – komedie over first world problems of luxeproblemen. Billy en Monica moeten kiezen tussen het schikken naar of breken met sociale normen en verwachtingen.