Saint Amour Behoud de Begeerte

zaterdag 15 februari 20u
  • ticket 24
  • -26 12
  • Kansentarief 5
Genre Literatuur

Saint Amour groeide in de voorbije 25 jaar uit tot een merk. Tot een jaarlijks evenement waar schrijvers voor te hoop liepen en waar je als toeschouwer op de eerste rij wilde zitten. Met uiteraard Valentijn als aanleiding en als voornaamste thema liefde. Hoe kan het ook anders? Volgend ingrediënt: goede literatuur. Afmixen met topauteurs, muziek of ander hoogstaand entertainment.

Vlaamse kost, dit jaar op Saint Amour. Geen balletjes in tomatensaus, maar wel allerlei delicaats en geraffineerds. Nieuwe smaken naast klassiekers. Aan het vooralsnog niet te canoniseren fornuis van de Liefde staan Andy Fierens, Dominique De Groen, Ish Ait Hamou, Fleur Pierets, Gaea Schoeters, Roderik Six, Jeroen Theunissen en Dimitri Verhulst. Sven Speybrouck speelt maître d’hôtel. Uit de pot van Andy Fierens en Michaël Brijs worden De Bronstige Bazooka’s opgelepeld, een koor van kant en kanonnen.

Behoud de Begeerte heeft de handen vrij gehouden om al het fraais dat over de liefde is geschreven te omarmen: jong en gevestigd, hoofs en vrank, gekleurd en wit, binnenlands en buitenlands, maar alles steeds even buitenaards.

Op 15 februari 2020 wordt de Valentijnswaan met een extra avond verlengd door een amoureuze lofzang die drie uur lang prikkelt en varieert.