Crime and Punishment Peter Aers

zaterdag 15 februari 19u
  • ticket 20
  • -26 10
  • Kansentarief 4
Genre Theater

Gespreksperformance via een sprookje over een koning en koningin. Een misdaad vraagt om een oordeel - daar gaan we van uit. Maar is de misdaad wel een misdaad? Wat een evident antwoord lijkt te worden, blijkt algauw een kluwen van waarden en moeilijke beslissingen.

In Crime and Punishment laat Peter Aers zich inspireren door filosofe Hannah Arendt, deconstrueert hij hoe we ons organiseren om te oordelen en laat hij ons verbaasd achter met onze overtuigingen.

Wie zijn wij, als groep? In deze drie uur durende performance gaan we samen in gesprek en stellen we onze oordelen, waarden en grenzen in vraag. Hoe wijzen we schuld toe aan anderen, welke waarden staan op het spel en welke straf willen we geven, indien nodig?

Met de ontwikkeling van de gespreksperformances, creëert kunstenaar en filosoof Peter Aers eigenzinnig werk op de grens tussen performance, participatie en reflectie. De dialoog met het publiek staat hierbij centraal. Crime and Punishment vormt een derde hoofdstuk in de vierdelige reeks gespreksperformances Everything Depends on How a Thing is Thought.

Word onderdeel van een kleine, tijdelijke en afgebakende gemeenschap en ga in gesprek.

MAX 24 PLAATSEN PER VOORSTELLING