JOSEPHINE (support act: EMY)

vrijdag 14 februari 20u
  • ticket 14
  • -26 7
  • Kansentarief 3
Genre Muziek

Met haar prachtige schorre stem zoekt JOSEPHINE haar weg in het muzikale landschap, zwevend tussen pop en ziel. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes probeert ze een persoonlijk verhaal te vertellen in al haar liedjes, overgoten met een groovy sausje.

In 2018 verkocht ze de Minardschouwburg uit zonder ook maar een single uit te brengen. De laatste die daar in slaagde (Angele), werd maar liefst zeven keer genomineerd voor een MIA.

In Leietheater stelt JOSEPHINE haar debuutalbum voor, wat ongetwijfeld een optreden wordt waarvan iedereen binnen onafzienbare tijd zal beweren: 'ik was daar ook'.

Het voorprogramma wordt gezongen door EMY
Emy Kabore werd geboren in de wereldmetropool Parijs. Na twee jaar verhuisde het gezin naar die andere wereldmetropool, Astene. Als jonge tiener kocht ze een gitaar en schreef ze haar eerste songs. En toen ging het snel. Heel snel: opeens hing de bronzen medaille van Humo's Rock Rally 2018 rond haar nek. Na deze medaillewinst zocht Emy vier muzikale bondgenoten bijeen, en werd EMY een full band. EMY brengt een set met groovy en zwoele instrumentatie rond een unieke soulstem.

In het juryrapport van Humo's Rock Rally 2018 staat te lezen: 'EMY weet op haar 18de meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen.'

Laat je op Valentijnsdag in vervoering brengen door fragiele nummers en wel heel unieke - en vooral - jonge vrouwenstemmen. Twee laureaten van Humo's Rock Rally 2018 op een podium verenigd bovendien.