MUIDHOND Patrice Toye

dinsdag 24 maart 20u
  • ticket 9
  • -26 7
  • Kansentarief 3
Genre Film

Voor haar vierde speelfilm, na 'Rosie', '(N)iemand' en 'Little Black Spiders', verfilmde cineaste Patrice Toye voor het eerst een roman: het veelbekroonde 'Muidhond' van schrijfster en forensisch psycholoog Inge Schilperoord, over de innerlijke strijd van een zedendelinquent met een verlangen naar jonge meisjes.

Bij gebrek aan bewijs is de 23-jarige Jonathan vrijgekomen uit de gevangenis. Samen met zijn moeder probeert hij in een nieuw appartement zijn leven weer op de rails te krijgen en zijn geaardheid onder controle te houden. Om zichzelf af te leiden, heeft hij de zorg op zich genomen voor een muidhond, een karper met zogenaamd geneeskrachtige eigenschappen. Maar zijn pogingen worden ondermijnd door het tienjarige buurmeisje.

Muidhond won de publieksprijs op het Filmfestival van Gent


Tijmen Govaerts is een buitengewoon talent in zijn eerste hoofdrol, de jonge Julia Brown is niet minder indrukwekkend. Toye zoekt naar nuance waar enkel hysterie leeft. DE STANDAARD ★★★★

Een bedachtzame film, opgebouwd rond een heel intense vertolking van de jonge acteur Tijmen Govaerts. VRTNWS

Toye gaat met al haar poëtische gevoeligheid op zoek naar de gelaagdheid en de kwetsbaarheid in haar hoofdfiguur. HUMO ★★★(★)

De manier waarop hoofdrolspeler Tijmen Govaerts de kolkende duisternis en onrust van de zwijgende, ogenschijnlijk rustige eenzaat belicht, verraadt uitzonderlijk talent. KNACK FOCUS ★★★