All of Us Willem Wallyn

dinsdag 10 maart 20u
  • ticket 9
  • -26 7
  • Kansentarief 3
Genre Film

In 'All of us' komen terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, onder de hoede van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van haar patiënten is Cathy (Maaike Neuville), een huisvrouw die het slechte nieuws van haar nakende dood koste wat het kost geheim wil houden voor haar familie. De zorg voor haar gezin wil ze toevertrouwen aan haar zus, die daar zelf niet zo gediend mee is. 

“Het is het verhaal van een zelfhulpgroep voor terminale kankerpatiënten... niet meteen de meest wervende slogan om volk mee naar de bioscopen te lokken.
But let me tell you: dit is heel bijzondere Vlaamse cinema. Doodeerlijk verteld (door regisseur Willem Wallyn), diep doorleefd vertolkt. Heerlijke muziek ook. Hard, jawel, maar ook zò schoon. Met prachtrollen voor topactrices Maaike Neuville, Barbara Sarafian en Joke Devynck (vooral die laatste stijgt boven zichzelf uit).
Ik ben, helaas, ervaringsdeskundige. Iemand die mij heel dierbaar is, is momenteel zwaar ziek. Dat deze film mijn emoties zo juist vat, vond ik behoorlijk straf. All Of Us is voor mij echt een cadeau van een film.” FilmWard op VRT