toonmoment Eigen Kweek: BABY

woensdag 05 oktober 20u
Leietheater - Kleine Zaal
  • gratis
Genre Theater

In BABY nemen twee personages je mee in de grote constructie die we liefde noemen. Hoe (on)bezoedeld is ons beeld van de liefde nog door de mainstream beeldenstroom? En kunnen we de beelden die we van de liefde hebben ontdoen van hun clichés?

De liefde moet opnieuw worden uitgevonden. Met deze zin trokken Eleonore Van Godtsenhoven en Arne De Tremerie zich terug in een wereld van iconische filmbeelden, absurde dating formats, stukgelopen relaties, filosofische bespiegelingen, algoritmische toevalligheden, ongeloofwaardige clichés en groteske gebaren.

Staren we ons nog steeds blind op de Hollywoodiaanse romantiek? Of is de liefde een verlangen naar een verlangen geworden? Een illusie waar de markt handig op inspeelt? En wie bepaalt wat de norm is? In BABY gaan twee personages op onderzoek. Ze laten het publiek plaatsnemen rond de arena om samen de constructie die we liefde noemen te dissecteren en op zoek te gaan naar een alternatief.

‘De liefde moet opnieuw worden uitgevonden’ is een stelling van cultuurfilosoof Alain Badiou uit zijn boekje Ode aan de liefde. Daarin stelt hij dat de liefde gevaar loopt doordat ze ontdaan is van alle toevalligheid. Ze wordt voorspelbaar en kan zo als product verkocht worden via apps en dating formats. Badiou roept de mensheid op om daar tegenin te gaan.