Het paard van Sinterklaas (1ste graad lager) filmvertoning voor scholen

dinsdag 06 december 14u
Leietheater - Grote Zaal
  • leerkracht gratis
  • scholen 4

Mischa Kamp - NL - 2005

Winky Wong is zes jaar als ze met haar moeder vanuit China verhuist naar Nederland, waar haar vader al enkele jaren een restaurantje uitbaat.
Alles is hier anders en Winky moet wennen aan de mensen, de taal en de gewoontes. De eerste schooldag valt Winky erg tegen en ze wil er nooit meer heen. Later vindt ze troost bij Saartje, een oude pony die in een weide niet ver van haar huis staat. Als Winky’s moeder onverwacht naar China gaat om voor haar zieke moeder te zorgen, wordt de pony Saartje nog belangrijker voor Winky. Groot is de schok als Saartje plotseling sterft. Winky voelt zich ontzettend alleen. Dan hoort Winky op school over de komst van Sinterklaas, een hele lieve man die iedereen cadeautjes geeft. Winky krijgt een ontzettend goed idee: ze vraagt gewoon een paard aan Sinterklaas! Dan komt alles vanzelf goed. Of niet?

Een gevoelige film dat vaak ontroert, maar ook heel grappig is! De komst van Sinterklaas speelt een belangrijke rol in het verhaal, maar de film gaat over veel meer. Thema's als integratie, vriendschap en eenzaamheid komen allemaal mooi aan bod. En de magie van Sinterklaas wordt voor de kinderen in stand gehouden.