jarDeins: Omar Dahl & Belfast

zaterdag 17 september 19u
jarDeins on tour
  • ticket 10
Genre Muziek

Na het succes van de openluchtfilms in de zomer van 2020, pikken we de draad terug op en haalt Leietheater het cinemascherm naar buiten! Een goedgevulde zomer vol reisjes en evenementen zindert nog na. Geen zorgen, Leietheater zorgt voor een nazomer met ontspannende filmavonden en sfeervolle muziek. Dit jaar wordt het scherm opgetrokken in Landegem! Leietheater zorgt voor de film, muziek en comfortabele strandstoelen en jij voor de drank! Breng zelf een frigobox en dekentje mee en geniet van een ontspannende filmavond met een streepje muziek voor het donker wordt. 

19u concert: Omar Dahl 

Omar Dahl valt niet meteen binnen een hokje te plaatsen. De vernuftige combinatie van synths, blaas- en snaarinstrumenten opent een nieuw register binnen elektronische muziek. De dansbare beats en zwoele melodieën zijn hoorbaar beïnvloed door muziek uit de Arabische wereld en de Balkan.

De band speelde tal van shows in binnen- en buitenland, waaronder Petit Bain (Parijs) & Soundscape Festival (Istanbul). In het verleden stonden ze ook al op Wakana Reunion (Spanje) & Tropen Tango Festival (Duitsland).

De weergoden laten zich door deze band zeker overhalen om het mooie weer boven te halen, want Omar Dahl ervaar je bij voorkeur met een frisse cocktail in de hand en je voeten op het warme gras.

20u30 film: Belfast

Belfast, jaren ‘60. De negenjarige Buddy is een vrolijke jongen die gek is op films. Hij woont in een volkse arbeiderswijk met kleine steegjes waar iedereen elkaar kent en grootouders meestal inwonen. Zijn vader werkt in Engeland en is telkens twee weken per maand weg. Alles verandert wanneer de Troubles starten, een turbulente periode waarin de chaos en het geweld in Belfast steeds groter wordt en de vraag of het gezin Noord-Ierland moet verlaten zich onverbiddelijk opdringt.

Het is razend knap dat Belfast weemoed en nostalgie weet te creëren naar een tijd en plek die voor de meeste kijkers niet in hun eigen verleden ligt.★★★½ Filmtotaal 

Het madeleinekoekje van Kenneth Branagh ★★★½ Humo 

Een beeldschone zwart-witfilm die zo levendig is dat hij voor zeven Oscars werd genomineerd.★★★★ Knack Focus

Locatie

jarDeins on tour
Stationsstraat 19
9850 Landegem
Toon op kaart