Iemand van ons Tristero

donderdag 20 april 20u
De Klaproos
  • ticket 16
  • -26 8
  • Kansentarief 3,2
Genre Theater

Met wie zou u graag eens de lakens delen?
En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met zes doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

Iemand van ons is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenend grappige en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld. 

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

Van de oerversie van Iemand van ons (2005) werd al met succes een Franstalige (2011) en een Portugese versie (2014) gemaakt. In 2020 presenteerde Tristero een 'remake', met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring.

Een schot in de roos. - in De Standaard

Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel. – in De Morgen

Ze spelen een anoniem rondje “Wie ben ik?” en laten je zo samenzweerderig en zonder gêne delen in hun (bed)geheimpjes. Een dik uur food for thought, boeiend badend in eenvoud. Faut le faire. – in Cutting Edge

Locatie

De Klaproos
Stationsstraat 20
9850 Deinze (Landegem)
Toon op kaart