Nomad

zaterdag 01 april 20u
Leietheater - Grote Zaal
  • ticket 35
  • -26 35
  • Kansentarief 7
Genre Dans

In Nomad toont Belgisch choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui een mozaïek van levende en levenloze elementen uit de woestijn. We krijgen indrukken van de vloeibaarheid en het aanpassingsvermogen van wezens die gedijen in de meest extreme omstandigheden. Eveneens zien we het verlangen naar water, veiligheid en vertroosting, dat zowel dierlijke handelingen als de menselijke zoektocht naar spiritualiteit aanstuurt. Maar ook de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose, de sleutel tot overleving en evolutie in een droge wereld die onoverkomelijk zou zijn zonder de steun van een ander.

Het afgelegen landschap is tevens een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven. De dansende nomaden lijken geïsoleerd te zijn in deze omgeving, net zoals de wereld vandaag voor minderheidsgroepen ook een woestijn kan zijn, een gevaarlijke plek om in te verblijven. En dit alles op de Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en originele choreografen van zijn generatie. Hij ontwikkelde reeds een indrukwekkend oeuvre dat op persoonlijke en eigenwijze manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen zijn steeds terugkerende elementen in zijn werk. Laat je meevoeren door zijn poëtische dansstijl!

Met gratis inleiding om 19u15 door Tom De Moor.