Grand Theft Audio (2de & 3de graad secundair) DJ Bobby Ewing

donderdag 16 februari 10u30
Leietheater - Grote Zaal
  • leerkracht gratis
  • leerkracht gratis
  • scholen 7
  • scholen 7

Grand Theft Audio is een (school)voorstelling van DJ Bobby Ewing over de herkomst en het ontstaan van moderne muziek. Iedereen leent, steelt en kopieert van elkaar in de muziekwereld.

Wist je dat Coldplay al vaak liedjes van andere artiesten heeft hergebruikt, zonder ooit veroordeeld te worden ?
Wist je dat de grootste hit van Beyoncé een lied uit de jaren ’70 is?
Wist je dat er meer dan 20 personen beweren dat de opbrengsten van ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson hen toebehoren?
En waarom schonk Ed Sheeran de helft van de opbrengst van ‘Shape of You’ aan een R&B groep uit de ‘90s?

Gewapend met 2 draaitafels, kundige uitleg en veel bewegend beeld loodst DJ Bobby Ewing je door de geschiedenis van de popmuziek. Hij volgt geen chronologische tijdslijn, maar gidst je vlotjes doorheen de vetste beats van de laatste 50 jaar.

Hij praat over samples, drumloops en drummachines. Over remixes en edits. Het gaat over mensen die zonder het zelf te weten hele dansgenres doen ontstaan. Over muzikanten die plots rijk worden omdat ze toevallig de juiste muzieknoten combineerden. En over andere muzikanten die dezelfde noten ook gebruikten, maar er rechtszaken door verloren. 

Er is geen voorkennis vereist voor deze voorstelling. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis interesse en enthousiasme. Besef wel: na deze voorstelling  zal je nooit meer op dezelfde manier naar je Spotify-playlist luisteren

DJ Bobby Ewing draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Samen met Jan Delvaux maakt hij theatershows over de strafste merkwaardigheden uit de Belgische popmuziek. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.