Rosas: A Love Supreme

zaterdag 25 april 20u
  • ticket 25
  • -26 12,5
  • Kansentarief 5
Genre Dans
Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker vonden elkaar in 2005 al in een gedeelde fascinatie voor John Coltranes iconische kwartet A Love Supreme.
John Coltrane en zijn muzikanten vertrekken van een eenvoudige basisstructuur om een volstrekt vrije improvisatie op te bouwen die onophoudelijk grenzen verlegt. Hun jazz blinkt uit in de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit uit zich letterlijk in de dans: improvisatie en compositie verweven zich tot ze in elkaar opgaan.

In 2017 herwerkten De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme met vier jonge, mannelijke dansers. Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken zij de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

'A Love Supreme eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst.' FOCUS KNACK ****

'Als de muziek losbarst geeft de dans je alle sleutels in handen om de spannende contrapuntische relatie tussen muziek en beweging te lezen. Elke danser doet hier in subtiele improvisaties zijn ding met de basisbewegingen net zoals de muziek dat doet maar toch vloeit het allemaal samen in een hogere orde. Puur genot voor oog en hart.' DE MORGEN ****