Compro Oro staand concert

vrijdag 24 april 20u
  • ticket 16
  • -26 8
  • Kansentarief 4
Genre Muziek

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album, ‘Transatlantic’, was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot. In 2017 volgde ‘Bombarda’, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsdtrip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album 'Suburban Exotica', dat in oktober 2019 op Sdban Ultra verschijnt, gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders. Speciale gast Joachim Cooder - zoon van levende legende Ry Cooder - serveert percussie en zijn met effecten beladen elektrische mbira.

Voor fans van: Buena Vista Social Club, Santana, Cal Tjader, Ry Cooder

Anderen bekeken ook