Triptych Peeping Tom

vrijdag 11 december 20u
  • ticket 28
  • -26 14
  • Kansentarief 6
Genre Dans

Het Belgische danstheatergezelschap Peeping Tom bestaat 25 jaar!

Hun nieuwste creatie bestaat uit drie korte stukken: The missing door, The lost room en The hidden floor. In deze trilogie evolueren verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Op zoek naar een ideaal, vertrokken ze met een droom en met hoop. Nu dwalen ze door een mysterieus en macaber labyrint. De personages leven tussen realiteit en verbeelding, meegevoerd door natuurlijke krachten die hen naar een onzeker lot leiden. Peeping Tom creëert een verontrustende, donkere en gesloten wereld – typisch voor hun werk - en combineert dit met een extreme dans‐ en bewegingstaal.

De unieke setting voelt bovendien aan als een filmset. Laat je meevoeren door de filmische sfeer – denk David Lynch – en de uitzonderlijke dans in deze spectaculaire danstheatervoorstelling!


De typische mix van goochelarij, effecten, slapstick en de soepelheid van slangenmensen is bombastisch; de suspense is perfect. Het geheel is de vergelijking met de surrealistische tv-serie Twin Peaks waardig en kan zich nu ook meten met een film als Titanic.
DE VOLKSKRANT OVER SIDE B: ADRIFT, DE VORIGE VERSIE VAN TRIPTYCH