Leietheater

Filmparels in jouw buurt

De terugkeer van een cinemazaal in Deinze! Goed nieuws, want de filmliefhebber zal zich niet langer 20 km hoeven te verplaatsen om te kunnen genieten van een uitstekende film, geselecteerd door Zebracinema.

Dinsdag

Iedere dinsdagavond toveren we Leietheater om tot een fijnzinnige cinema, die resoluut de kaart trekt van de onafhankelijke film. Op het witte doek projecteert Zebracinema dan cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires of arthousefilms die internationaal worden geprezen en gelauwerd.

Woensdag

Op woensdag kiezen we voor een brede waaier aan klassefilms voor alle leeftijden, met toegankelijke thema’s. Zowel op woensdagnamiddag als woensdagavond serveren we een vermakelijk aanbod met de laatste blockbusters, de fijnste familiefilms en de meest actuele films waar iedereen het over heeft.
Elke week passen we ons programma aan op basis van het nieuwe filmaanbod. We streven hierbij steeds naar een kwalitatief aanbod, zodat je in jouw Leietheaterzetel kan glijden en je kan laten verrassen door onze selectie.

Zebrafilms

Zebracinema, dat in 1995 werd opgericht en sinds 2018 gecoördineerd wordt door MOOOV (je kent hen o.a. van het jaarlijkse MOOOV Filmfestival), vertoont een selectie kwaliteitsfilms op verschillende locaties in Vlaanderen. Het hele jaar door laten zij je wekelijks kiezen uit hedendaagse kwaliteitsfilms. De Zebrafilms hebben extra aandacht voor Europese en mondiale producties en jonge regisseurs.
Zebracinema is een samenwerkingsverband met elf partners. Op jaarbasis worden ruim 700 filmvertoningen georganiseerd, goed voor 60.000 bezoekers. De Zebrafilms zijn te zien op elf verschillende locaties, waaronder Leietheater.

Ticketprijzen

regulier € 9
-26 jaar € 7

Aanvangstijden

Dinsdag 20 u.
Woensdag 15 u. & 20 u.