Leietheater

Het Gezin van Paemel - UITVERKOCHT

Het Gezin van Paemel van Cyriel Buysse in een regie van Hans Van Cauwenberghe. "'Z'hên op 't volk geschoten, moeder.'", met deze fenomenale openingszin start het meeslepende relaas van het gezin Van Paemel. Dit Vlaams boerengezin gaat begin 20ste eeuw gebukt onder armoede en wordt vernederd door de adel, tevens pachtheren van het erf. De kinderen Van Paemel leggen zich niet zomaar neer bij dit ...

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

De Kwelm vzw
Het Gezin van Paemel van Cyriel Buysse in een regie van Hans Van Cauwenberghe.

"'Z'hên op 't volk geschoten, moeder.'", met deze fenomenale openingszin start het meeslepende relaas van het gezin Van Paemel. Dit Vlaams boerengezin gaat begin 20ste eeuw gebukt onder armoede en wordt vernederd door de adel, tevens pachtheren van het erf. De kinderen Van Paemel leggen zich niet zomaar neer bij dit armtierig bestaan. Ze zijn jong en bruisen dan ook van levenslust. Dochter Cordule legt het aan met de vrijbuiter Masco, zoon Eduard is socialist en strijdt tegen sociaal onrecht in de stad. Ook de andere kinderen zoeken een nieuwe toekomst. Voor boer Van Paemel is er geen uitweg, 'wirken, nondedzju! tot da'k 'r bij valle' is de kern van zijn leven.

In de Oostvlaamse streektaal komen de kleurrijke personages tot leven. Jo De Meyere, misschien wel de allerbeste Vlaamse acteur, realiseert één van zijn grootste dromen en speelt de boer met een vastberadenheid en naturel alsof hij in een boerenkiel geboren is. De amateurs/liefhebbers uit Deinze en omstreken die deel uitmaken van de cast zetten stuk voor stuk sterke figuren neer.

Diverse speeldata tussen 6 september en 6 oktober 2019

Bron: UiTinVlaanderen.be