Leietheater

ZWINS (uitverkocht) - Theatermakery Het Eenzame Westen

Er is maar een weg en 't is vooruit, 't zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Ge peist nie, ge doet voort. Theatermakery Het Eenzame Westen ging letterlijk de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze eerste eigen tekst, geinspireerd door Truus en Connie van Johan Simons, Tom Blokdijk en Lex Bohlmeier. Zwins is ...

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; -26 jaar: 8,50 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Er is maar een weg en 't is vooruit, 't zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Ge peist nie, ge doet voort.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging letterlijk de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze eerste eigen tekst, geinspireerd door Truus en Connie van Johan Simons, Tom Blokdijk en Lex Bohlmeier.

Zwins is een tragikomisch stuk, waarin het sappige dialect van Zwevegem wordt onderzocht. Een tolk voor iedereen en een schelleke voor de liefhebbers zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

In 2017 werd Janne Desmet door de Acteursgilde uitgeroepen tot Meest Gewaardeerde Actrice in een theaterproductie, voor haar rol in Chasse Patate van Studio ORKA. Je zag haar ongetwijfeld ook schitteren als Christine in Studio Tarara op VTM.

TEKST & SPEL Janne Desmet & Lien De Graeve
REGIE, TEKST & INTERVIEWS TomTernest
MUZIEK de broers Rigole
BEELD Greet Pattyn

Bron: UiTinVlaanderen.be